Владимир Уручев -ГЕРБ/ЕНП по време на среща с граждани от област Монтана в неговата приемна
Нашият приоритет са собствените ни граждани„, заяви в Монтана евродепутатът от ГЕРБ в Групата на ЕНП в Европейски парламент Владимир Уручев.
Според него повече са икономическите емигранти, отколкото бежанците. И ако сега Близкият Изток е източник на бежанци, то в бъдеще може да се очакват такива явления и от други посоки.

Ако Европа остане с тази доброжелателна политика, да няма бариери и ние се водим от морала да бъдем толерантни да им осигурим някакви условия за съществуване, то една такава политика може да доведе до нови проблеми. Има опасност от изолация, от създаване на гета, нещо, срещу което Европа се е борила дълги години да го ликвидира чрез интеграция на отделни общности. Нашият морал не позволява да приемаме бежанци.

Първоначалните емоции отстъпват на заден план след случаите на посегателства над жени.

„В плана на ЕНП за Безопасна Европа ние вярваме в управлението на миграцията, което позволява на лицата търсещи законно убежище да влизат в Европа и не допуска незаконни имигранти“, изтъкна евродепутатът от ГЕРБ.

Според него се предприемат мерки за преодоляване на организираната престъпност, за безопасни храни и защита на личните данни и правата на човека.

Граждани посетиха приемната на евродепутата в Монтана. Въпросите, които задават са свързани с откази за съдействие и неразбиране от местната власт, проточили се дълги години. Другата група са хора, които са започнали съдебни процедури и са се оказали в омагьосан кръг. Преобладаващата част са търсещите работа, отчете евродепутатът.