Andrey Kovatchev
Андрей Ковачев – евродепутат от ГЕРБ/ЕНП, Член на Председателството на Европейския парламент, зам. -председател на Групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация в Групата на ЕНП (ГЕРБ)

На днешната дата преди 94 години българските комунисти извършват един от най-кървавите терористични актове на XX век – подпомогната от СССР и Коминтерна Военната организация на Българската комунистическа партия взривява купола на църквата Свети Крал (днес Света Неделя) с цел да обезглави българския военен и политически елит.

За дата на бомбения атентат е избран Велики четвъртък, когато в храма се извършва опело на убития два дни по-рано от комунистите генерал Константин Георгиев. Комунистите убиват Генерал Георгиев пред църквата Свети Седмочисленици, където той е отивал на вечерна служба придружаван от своята внучка.

Загиналите по време на този кървав терористичен акт са над 200, а ранените над 500, сред които 12 генерали, 15 полковници, 7 подполковници, 3-ма майори, 9-ма капитани, 3 депутати и множество граждани, включително деца. Жертва в този атентат на Българската комунистическа партия падат повече висши български офицери – генерали и полковници, отколкото някога България е оставила по бойните полета до този момент.

Andrey Kovatchev

Нека днес сведем глава пред паметта на стотиците невинно убити, на българските офицери, герои от войните, станали жертва на подлата ръка на Българската комунистическа партия и Коминтерна. Това злодеяние никога не трябва да бъде забравено, а изучаването и отдаването на почит към жертвите на това невъобразимо по размерите си престъпление на българските комунисти предадено на идните поколения в България! Наш дълг е да се противопоставим на всеки опит на непокаялите се комунисти да фалшифицират и преиначават истината!