Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков, по време на участието му в предаването "Беновска пита" по Канал 3

Някои акценти от участието вчера (11.10.2020г.) на българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков, в предаването “Беновска пита” по Канал 3.

ℹ Цялото участие може да проследите във видеото по-долу със запис на предаването ⬇


– Г-н Новаков Защо излязохте? Това беше, даже, символично. Чувствителни сте и тримата. Вие излязохте по бяла риза, тоест, съвсем разоръжен. Нали знаете символа на бялата риза? Не знам дали сте го направили нарочно. Излязохте да покажете чисти намерения” попита Беновска.

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков каза, че другият вариант е да мишкува, което не му е в природата. Новаков сподели, че е влязъл от централния вход и е планирал да излезе от него, както е и направил, но е прочел в последствие, че е бил изненадан и приклещен, а много добре е знаел кой е отвън и какво ще стане.

“С напълно ясно съзнание какво ще се случи, излязох, за да говоря с тези хора. Аз имах надежда, че може да се случи и истината е, че имаше няколко, с които успях да разговарям като хората. Да, дори си стиснахме ръцете накрая, но това не влезе никъде в репортажите. Имаше и други, с които не мисля, че можа да се получи кой знае какъв диалог, а и не мисля, че дойдоха за диалог. Тук, Ангел, е много дипломатичен, нетипично за него. Истината е, че той беше, може би, един от първите, с които се чух след като приключи предаването и изрази подкрепа, за което съм му благодарен. Не само той и Илхан беше. Преди да влезем в студиото каза няколко думи, така че признателен съм” сподели Новаков.”

– Елена Йончева и Радан Кънев ли достойно представят България в Европа, питам цитирайки думите на г-н Кючюк?, Беновска попита Новаков.

Той коментира, че оценките ще ги дават хората на изборите и подчерта, че ако подкрепя това, което правят те, щеше да отиде и да гласува за резолюцията, но той е дълбоко несъгласен с това, което са направили, тъй като е стартирало като атака срещу правителството, но се е превърнало в петно за България.

“Дадоха възможност на всеки, включително и тези, които бъркат София с Букурещ, да отидат и да кажат – ние сме много запознати със ситуацията в София, знаете ли колко е зле, дайте да им спрем парите. Когато става въпрос за толкова важни стратегически неща в България, тъй като това са пари за 10 години напред, те не са за едно правителство, те не са на един министър, те не са само за една община, на ГЕРБ или на ДПС, а за абсолютно всички и дадохме възможност на хора” подчерта Новаков.”

Новаков каза, че от миналия мандат е научил, че хора с повече опит са показали, че когато е важно за България, се приключва с партийните спорове – Илияна Йотова, Мария Габриел, Искра Михайлова, Ангел Джамбазки.

“Всички излизахме като един, когато е важно за страната. Струва ми се, че всички мостове са вече изгорени, тъй като това се превърна в петно за България, не за едно правителство. След 6 месеца ще има избори, хората ще изберат кой да отиде, но когато отидем и започнем да говорим за това да се търсят инвеститори за България, ще ни кажат – ама, само преди няколко седмици, Вие излязохте и казахте, че нищо не става от тази държава” коментира Новаков.”

“Това, което се случи, беше урок и както Ви казах какво сме научили ние от колеги, които вече не са евродепутати, надявам се един ден да го предадем на тези, които ще дойдат след нас. Така не се прави! Това не е защита на националния интерес! Това е защита на краткосрочен партиен интерес” каза Новаков, а Беновска подчерта, че това не е партиен интерес, защото Корнелия Нинова не подкрепя Елена Йончева.

“Така или иначе това си е тяхна работа. Партия с едновековна история, с която те се гордеят, а би трябвало да се срамуват, би трябвало да знаят каква е разликата между партиен и национален интерес” коментира Новаков.”


Предишна статияАлександър Йорданов СДС/ЕНП: Резолюцията на левите в ЕП не обвинява България само за потъването на “Титаник”
Следваща статияБългарският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП д-р Андрей Ковачев: Резолюцията… Тя е чисто партийна декларация