Andrey Kovatchev
Продължаваме да работим съвместно, членовете на Европейския парламент и правителството. Ние трябва да си свършим нашата работа и това, което зависи от нас. Да покажем как България пази външните граници и какво правим за намаляване на нерегламентираното преминаване на границите.“

Това каза в студиото на „Добро утро, Европа“ българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП, председател на българската делегация в ЕНП в ЕП и говорител на ЕНП по въпросите и разширяването на ЕС д-р Андрей Ковачев

Приемането на България и Румъния в Шенгенското пространство увеличава неговата сигурност, а не обратното!“

„Трябва да продължи максимално интензивно нашата работа, за да убедим Нидерландия и Австрия, че е в техен интерес България и Румъния да са част от Шенгенското пространство“, посочи евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП.

На европейско ниво не се обсъжда отделянето на България и Румъния! Това не е реалистично! Дунав не е подготвен да бъде външна граница.

„Смятам, че България се справя доста по-добре в опазването на границите спрямо други държави, които са част от Шенгенското пространство. Но това не е добър вариант да сочим с пръст кои се справят добре и кои не“, отбеляза Ковачев.

Благодарение на правителството „Денков – Габриел“ България отново е прогнозируем партньор на европейско ниво, смята евродепутатът.


ℹ️ Целия разговор вижте с българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП във видеото.