Andrey Novakov
„Знаете, че на пети октомври ще има обсъждане в пленарна зала на ЕП и това е по инициатива на българи. Също по инициатива на българи ще има и резолюция и аз отсега знам, че това, което ще си кажем в пленарна зала, няма да помогне никому”, каза Новаков.

Той подчерта, че нещата, които ще останат в резолюцията не са по отношение на един или друг министър или само на правителството.

„Само след няколко месеца, когато изборите минат и хората вече нямат потребност да внасят резолюции срещу собствената си държава, ние ще ходим да търсим инвеститори, а всички вече ще са чули и видели какво сме си казали ние самите за нашата си собствена държава. Не друг. Мисля, че чужди душмани нямаме – ние сме си достатъчни!”, обобщи евродепутатът Андрей Новаков в Плевен.

Andrey NovakovБългарският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков се срещна с представители на превозваческия бизнес от плевенска област. Тема на срещата бе пакет „Мобилност“.

Инициативата на областния координатор на ГЕРБ Мирослав Петров поставя началото на поредица от срещи по браншове, които ГЕРБ планира да реализира на територията на област Плевен.

„Съвсем скоро предстои България да внесе жалба в съда на ЕС срещу пакета „Мобилност“. Вече виждаме как не работи на практика. Жалбата ще бъде подписана от няколко държави-членки. Освен България ще се присъединят и Румъния, Полша, Унгария, Прибалтика, Литва, Латвия, Естония, подкрепяха ни и Кипър и Малта, за които не знам дали ще подпишат жалбата, но те подкрепяха борбата ни срещу пакета.”, каза  Андрей Новаков.

Той посочи, че пакетът ще бъде атакуван и по линия на екологията.

„Съвсем скоро очаквам ЕК да излезе с доклад за въздействието на самия пакет върху околната среда за това, че задължава празни камиони да се връщат в държавата по регистрация.”, допълни Новаков. Той призова превозвачите да бъдат активни и да попълнят изпратената им анкетна карта от ЕК, в която ги питат какво им пречи, пречи ли връщането на камиона, пречи ли връщането на водача, пречка ли и тахографа от ново поколение. Крайният срок за подаване на анкетните карти е утре.

По време на срещата бяха дискутирани промените в правилата за международните превози. Поставени бяха конкретни проблеми, с които превозвачите се сблъскват ежедневно. Новаков бе осигурил екип от експерти, които да реагират онлайн при нужда да се реагира на конкретно поставени по време на срещата въпроси.

Поставен бе въпросът за неиздаването на разрешително от страна на община Плевен за преместваеми обекти, на които се извършва зареждане на ТИР –ове. Да съдейства за решаване на проблема се ангажира областният управител и областен координатор на ГЕРБ – Плевен Мирослав Петров.

„Имате моите контакти, пишете, когато имате проблем! Ще реагираме светкавично! Това е много важно!”, ангажира се пред превозвачите евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков.


ℹ️ Чуйте аудио файла ⬇️

ИЗТОЧНИКdarikradio.bg
Предишна статияАндрей Новаков ГЕРБ/ЕНП: Още по-отдаден съм на ГЕРБ и нямам никакви намерения и причини да променям убежденията си!
Следваща статияАндрей Ковачев ГЕРБ/ЕНП: МРЗ е ефективен инструмент и е време този инструмент да бъде използван във всички страни на ЕС