Андрей Новаков по време на седмия Зимен университет на МГЕРБ, който се провежда в Сандански. Във форума взеха участие и евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев и Владимир Уручев.

Еврофондовете не са даденост, те са плод на доверието в правителството на Бойко Борисов. Доказателство е това, че  в България нивото на грешка при работа с еврофондове е под два процента.

Това заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков по време на седмия Зимен университет на МГЕРБ, който се провежда в Сандански. Във форума взеха участие и евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев и Владимир Уручев.

По думите на Андрей Новаков все повече млади се реализират успешно  в България.

„Усещам подема в страната ни, защото виждам все повече младежи, създали свой бизнес, виждам все повече предприемаческия дух в младите хора“, изтъкна Новаков.

 

По думите му, младите в политиката трябва да бъдат активни и позитивни. „Ние трябва да продължаваме да градим добрия облик на страната ни“, заяви той.

Андрей Новаков обобщи, че младежите нямат нужда от съвети, а имат  нужда от воля.

„Ако имаш волята и желанието можеш да кандидатстваш и да реализираш проекти, финансирани от ЕС“, акцентира той.

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП обясни, че има много младежки програми, които предоставят голям шанс за реализация. Новаков даде пример с програмите Еразъм + и Еразъм за предприемачи, които дават възможност на младите хора да пътуват, да обменят добри идеи и да развият собствен бизнес.  По думите му, над 1000 предприемачи в България вече са получили заеми и гаранции в рамките на Европейския механизъм за микрофинансиране „Прогрес“. Евродепутатът от ГЕРБ заяви, че програмата дава шанс на хора с бизнес идеи, които обаче нямат средства да ги реализират и подкрепя представители на групи в неравностойно положение да се върнат на работа и да се интегрират в обществото.

По думите на  Андрей Ковачев  ЕС е най-големия донор на социална помощ.

„Защото искаме хората да имат нормален живот в страните ,които не са от ЕС“, обясни той.

Евродепутатът запозна младежите от ГЕРБ с  основните предизвикателства пред ЕС.

Владимир Уручев акцентира, че идеята за единен енергийния съюз трябва да се реализира.

„Европейския съюз през 2014г. е внесъл 53% от своята енергия, като разходите възлизат на около 400 милиарда евро, което го превръща в най-големия вносител на енергия в света“, поясни Уручев.

По думите му, ситуацията в енергетиката на ЕС налага обективно единни действия от всички страни-членки, за да се създаде единен енергиен пазар, повишаване сигурността на снабдяването, както и за да се използва потенциала на конкуренцията за намаляване на вносните и вътрешните цени на енергията.

Предишна статияЕва Паунова ГЕРБ/ЕНП бе отличена от списание Computerworld за съществен принос в развитието на дигиталните умения и предприемачеството
Следваща статияАндрей Ковачев ГЕРБ/ЕНП: Българите са еврооптимисти