„Ако не заработи смесената комисия и продължат фалшификациите на историята, няма да има междуправителствена конференция и дата за членството на Северна Македония в Европейския съюз. Както каза и премиерът Бойко Борисов – топката е в тяхното поле. Но ние не може да допуснем Северна Македония да влезе в ЕС с всичките фалшификации, които прави. Съжалявам, че нашите съседи се правят че не чуват и не спазват договора, който сключихме“.

Това заяви в предаването „Свободна зона с Георги Коритаров“ по тв „Европа“ българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП, зам.-председател на Групата на ЕНП в Европейския парламент и Председател на българската делегация в ЕНП в ЕП д-р Андрей Ковачев.

Той е категоричен, че държавата ни трябва да наложи вето за това, че договорът, който сме сключили, на практика не се спазва. Ковачев е категоричен и, че т.нар. „смесена комисия“ не трябва да се базира на фалшификации, а на факти.

Andrey Kovatchev„Днес, 117 години от смъртта на Гоце Делчев, тази личност не трябва да ни разделя, а да ни обединява. Поклон пред всички, които са дали живота си за обединението на Македония и Одрин. Но ние няма как да работим срещу решенията на нашия парламент. Не искаме да се стига до вето заради сеенето на антибългарска омраза от някои политици в Северна Македония. В страната има много хора, които знаят за насилственото създаване на държавата. Не трябва македонците да живеят с носталгията по Титова Югославия и с омразата към България“, каза още Ковачев.