Emil Radev
Емил Радев - ГЕРБ/ЕНП

С огромно мнозинство евродепутатите приеха новата резолюция относно състоянието на законодателството за борба срещу прането на пари и финансирането на тероризма в ЕС.

Сред вносителите на документа е българският представител в Европейския парламент Емил Радев, който е постоянен докладчик на ЕНП в комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи по темата за борбата с прането на пари.

 

Emil Radev„Настоящата рамка на ЕС в тази област страда от недостатъци в прилагането. Ето защо е важно е да се изгради един всеобхватен европейски подход, който максимално ефикасно да противодейства на прането на пари и финансирането на тероризма.”

Така българският евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев коментира по време на изслушването преди вота нуждата от допълнителни мерки за подобряване на законодателството на ЕС относно прането на пари и финансирането на тероризма.

„Критиките ни са основателни, тъй като голяма част от държавите-членки все още не са транспонирали напълно правилата на Четвъртата директива, а до няколко месеца трябва да въведат разпоредбите и на Петата директива. Тези мерки в никакъв случай не бива да се подценяват, защото са изключително важни за прекъсването на финансовите източници на тероризма и предотвратяването на евентуални атаки на територията на ЕС”, поясни Радев.

Емил Радев ГЕРБ/ЕНП: Необходим е общ европейски подход срещу прането на пари и финансирането на тероризма в ЕС

Емил Радев ГЕРБ/ЕНП: Необходим е общ европейски подход срещу прането на пари и финансирането на тероризма в ЕС.

ℹ️ Проследете изказването от 18 септември 2019 г. в пленарна зала на ЕП в Страсбург, на българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев, в рамките на дебата относно състоянието на прилагането на законодателството срещу изпирането на пари.

Публикувахте от Евродепутати ГЕРБ/ЕНП – България в Петък, 20 септември 2019 г.

 

 


Приемането на резолюцията е поредният призив от страна на евродепутатите за хармонизиране на правилата за борба с прането на пари и финансиране на тероризма. Това може да бъде постигнато чрез трансформиране на Директивата за борба срещу изпирането на пари в регламент, който да установи общи правила на територията на целия Европейски съюз.

Предишна статияАндрей Ковачев ГЕРБ/ЕНП: Почитаме жертвите и на двата човеконенавистни режима, защото човешкото страдание е едно и също
Следваща статияЕвродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев и общински съветници от ГЕРБ почетоха във Варна Деня на независимостта