„Имаше шанс пакета „Мобилност“ да бъде одобрен в много лош вариант. 2/3 от пакета бяха отхвърлени изцяло. Това ни дава възможност да помислим, че шансовете до края на този мандат той въобще да не мине, неимоверно са се увеличили“

Това каза българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков в предаването „Денят ON AIR“

Той е на мнение, че се е създал правен хаос. В момента са чака правната служба на европарламента да обясни какво се прави в такива ситуации, тъй като по думите на евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП това е пакет от три неразделни части, в който две от трите са отхвърлени за пореден път.

Новаков уточни, че третата част от пакета „Мобилност“ е събрала мнозинство, но според него тя не може да се разглежда отделно от останалите две. 

 

„Все още има какво да се върши. Ние сме нащрек. Не сме се отказали, не сме казали, че е окончателно, но имахме повод да се порадваме на този успех. Очаквам да опитат какво ли не“, предупреди Андрей Новаков.

 

Той подчерта, че не се е фокусирал върху това да очаква лошия финал на казуса с превозвачите. И разясни, че отивайки разглеждането на пакета в следващия мандат на европарламента, ще спечелим поне една година време, което означава различни комисари, нови приоритети, както и повече лостове за влияние върху процесите.

 

Новаков каза още, че очакваме ключова намеса по въпроса от страна на Румъния, която поема европредседателството. По думите му вече сме получили помощ от северната ни съседка в борбата с новите мерки срещу превозвачите.

 

„България е в лагера на справедливостта този път“, категоричен бе евродепутатът.