На 12.10 – понеделник от 7:30 ч. може да гледате  д-р Андрей  Ковачев,който ще гостува в сутрешния блок на телевизия България он Ер по теми от дневния ред на Европейския парламент – положението в Сирия и бежанската криза.

 


След това от 10:30ч. в Дома на Европа в София ще се проведе конференция на тема
„Бежанската криза в Европа: Обетована земя ЕС?“
с участието на Андрей Ковачев, евродепутат (ЕНП), член на Бюрото на ЕП и на Комисия по външни работи (Подкомисия по правата на човека)


diskusia

Ако искате да участвате в дискусията ,събитието е със задължителна регистрация на www.europarl.bg, като ще бъдат излъчени и на живо.

„Бежанската криза в Европа: Обетована земя ЕС?“

Каква да бъде европейската вътрешна и външна политика за справяне с бежанската криза? Отговори ще потърсят на 12 и 16 октомври от 10:30 до 13:00 ч. български евродепутати от комисиите по вътрешни и външни работи на ЕП, политици, общественици и експерти. Двете дискусии в Дома на Европа в София, под надслов „Бежанската криза в Европа: Обетована земя ЕС?“, организирани от Информационното бюро на Европейския парламент в България, целят да очертаят най-голямата бежанска криза в Европа от Втората световна война и да представят мерките, предприети от ЕС, за справяне с нея.