Andrey Kovatchev
Не трябва да се правят политики за младите, а с младите, посочи българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП и кандидат за нов мандат в Европейския парламент д-р Андрей Ковачев по време на дебата за европейските избори, част от кампанията „Лигата на младите гласоподаватели“.

Той отбеляза, че в манифеста на ЕНП е включена защита на децата, важен е и въпросът за връщането на кадрите, което може да стане чрез натрупване на „мозъци“.  Това предполага да бъдат създадени възможности младите хора да останат по родните си места чрез засилване на политиките по иновации, създаване на перспективи за кариерно развитие, обясни кандидатът за ЕП.

МАНИФЕСТ НА ЕВРОПЕЙСКАТА НАРОДНА ПАРТИЯ (ЕНП) С ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ПРИОРИТЕТИ ЗА 2024-2029 г.

Няма опасност от намаляване на средства по „Еразъм +“ за сметка на други политики на ЕС, увери Ковачев в отговор на въпрос. След 2027 г. ще искаме тройно увеличение на средствата по програмата, добави той.

В следващия ЕП Ковачев очаква да има голям натиск „зелената сделка“ да бъде ревизирана.

Ако има толкова голяма геополитическа омраза у нас, няма да има стабилно управление, няма да можем да осигурим на младите хора добро бъдеще, смята още Андрей Ковачев.