Eva Maydell
Ева Майдел ГЕРБ/ЕНП

Политическото лидерство е това, което има значение по време на кризата. Виждаме го по успеха на правителствата от семейството на Европейската народна партия (ЕНП) в Европа“.

Това заяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел по време на онлайн дискусия с българския политолог и анализатор Иван Кръстев.

Eva Maydell video conferenceРазговорът е част от инициативата на Ева Майдел, която събира световни специалисти от различни сфери и евродепутати от групата на ЕНП в търсене на най-ефективните мерки за възстановяване след Covid-19.

 

Според Ева Майдел наред с многото негативни и все още неизвестни последици, кризата с Covid19 донесе и положителни тенденции – гражданите се обединиха около силни лидери, а не се поддадоха на популисти.

Eva Maydell„Едно от най-сложните неща от тук нататък е Европа да намери начин да поддържа отношенията си с Китай“, заяви евродепутатът.Тук е важна ролята на ЕНП, която според анализатори като Иван Кръстев може да помогне за баланса в отношенията на ЕС със САЩ и Китай, заяви още тя.

Резултатите от четирите дискусии със световни специалисти ще бъдат обобщени и представени на лидерите на групата на ЕНП в Европарламента.