Представители на ГЕРБ от София и Пловдив, сред които и кмета на Пловдив – Костадин Димитров и общински съветници, обсъждаха в Брюксел предизвикателствата пред ЕС и възможностите, които предоставя Съюзът.


Те бяха в Европейския парламент по покана на българските евродепутати от ГЕРБ/ЕНП.

“17 години членство в ЕС промениха и България, и Съюза! Те дадоха възможност на българите да пътуват, работят, живеят и правят бизнес  свободно във всички останали държави. Дадоха особено голям шанс на младите хора”, каза в специално видеообръщение към форума председателят на ЕП Роберта Мецола.

 

“Ние сме народна партия, ние работим на всички нива за стабилността на Европа”, каза по време на срещата председателят на ЕНП и на Групата на ЕНП Манфред Вебер.

“Искам да ви уверя, че тук, в Брюксел, имате много силен отбор” добави Вебер. Той получи и подарък мартеница по случай предстоящия празник.

Manfred Weber - meeting GERB

Заместник-председателят на ЕНП, евродепутатът от Румъния Зигфрид Мурешан, подчерта приноса на ГЕРБ за практическото приемане на България и Румъния в Шенген.Siegfried Mureşan

Долорс Монсерат, заместник-председател на партията, също поздрави участниците в събитието.Dolors Montserrat

 

Българският еврокомисар Илиана Иванова също обмени мнения с присъстващите на събитието. Тя благодари на евродепутатите, които я подкрепиха и подчерта възможностите, които предлага най-голямата програма за наука, изследвания и иновации “Хоризонт Европа”.

“Искам да знаете, че тук имате много силен отбор, на който можете да разчитате”, заключи еврокомисарят.

Iliana Ivanova -COMMISSIONER Innovation-Research Culture Education-and Youth

Представителите на ГЕРБ бяха в Брюксел и обсъдиха редица въпроси, свързани с членството на България в ЕС.

“Много е важно в България да се установи стабилност, защото събитията от последните две години доведоха до несигурност в европейските ни партньори”, каза председателят на българската делегация в ЕНП д-р Андрей Ковачев.

Andrey Kovatchev and Manfred Weber

“Много бих искала да осмислим последните няколко години, за да не ги повтаряме”, каза Ева Майдел като направи връзка с честото произвеждане на избори в България.

Eva Maydell

“Разбихме мита, че България е малка и гласът ѝ не се чува”, каза Асим Адемов. 

Asim Ademov and Manfred Weber meeting GERB

Андрей Новаков, който застана начело на успешната кампания за защита на българското розово масло, добави, че това е била една от най-сладките извоювани победи.

Andrey Novakov and Andrey Kovatchev

Емил Радев, който в момента участва в преговори за създаване на Европейската агенция за борба с прането на пари изрази недоумение от факта, че българското правителство не е издигнало кандидатурата на София за домакин на организацията, въпреки че градът е отговарял на всички изисквания.

Emil Radev and Asim Ademov