Andrey Novakov

Хора са преследвани само заради техните политически убеждения. Това каза на извънредна пресконференция  евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП и областен координатор на ПП ГЕРБ – Благоевград Андрей Новаков.


 

„Нека ви дам няколко примера. Собственици на заведения, които просто са залепвали плакати биват привиквани да ги свалят и да прекратят агитацията, без това да представлява нарушение, на който и да е било закон. Хората имат заведения, като на тях могат да си слагат каквито си искат плакати, включително и на ГЕРБ. Имаме данни за това, че държавни служители са уволнявани, в разрез на закона, така че след това включително и съда да ги възстанови, това да струва пари на българския данъкоплатец, само защото се твърди, че са гласували за ГЕРБ и защото са били на наше събрание“, подчерта Новаков.

Той коментира, че ако мислят, че по този начин залите на ГЕРБ ще останат празни, това нямало да се случи.

„Онези, които дойдоха с обещания за спазване на закона, за връщане на законността и нормалността, всъщност правят така, че да преследват хора по начин, който се е случвал в най-мрачните моменти в българската история. Ще мине време и то няма да е дълго, когато това ще се дава за пример как не трябва да се управлява и как се репресират хора“, допълни Новаков.

Областният координатор на ПП ГЕРБ – Благоевград отбеляза, Благоевград е едно от местата, в които тези нещата се случват особено прекомерно. По думите му има и сигнали от членове на ГЕРБ, които са били привиквани в полицията, за да се профилактират, като това има за цел да окаже влияние върху тяхната политическа принадлежност.

„Дали сме стреснати? Не, не сме, но е добре да знаете, че има и друга гледна точка и че това, което се случва, поне според нас не е нормално и редно“, каза той.

Андрей Новаков посочи, че до него е достигнала информация за това, че цяло семейство от Якоруда е било привиквано, като най-възрастният член е на 72 години. Той подчерта, че ще отидат до Якоруда, за да покажат на хората, че не са сами.


Предишна статияЕвродепутатът от ГЕРБ/ЕНП д-р Андрей Ковачев: ЕС зачита позицията на България за РСМ
Следваща статияЕмил Радев ГЕРБ/ЕНП: Стратегията за борба с организираната престъпност изисква по-добра комуникация между държавите-членки