Eva Maydell
Ева Майдел ГЕРБ/ЕНП, по време на дискусия на тема „Бъдещето на Европа. Българското председателство 2018 и приоритетите на българския бизнес и общество”

В четвъртък, 23 февруари 2017 г., в Дома на Европа се проведе дискусия на тема „Бъдещето на Европа. Българското председателство 2018 и приоритетите на българския бизнес и общество”. Форумът, организиран от Българския форум на бизнес лидерите и Европейския съвет за външна политика, постави основите на партньорски диалог между българския бизнес и администрацията на Председателството на България на Съвета на Европа през 2018 г.

 

„Това е чудесна възможност за всички нас заедно да формулираме посланието за успешна България, което ще представим пред европейските ни партньори”, отбеляза евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел.

Тя открои ключовите за Председателството приоритети, с които бизнесът се асоциира – растеж и конкурентоспособност, оправомощаване и защита на всички граждани, енергиен съюз, съюз на свобода, сигурност, правосъдие и съюзът като мощен фактор на световната сцена.

Г-жа Майдел обърна специално внимание на ключовия за бизнеса приоритет – растеж, работни места и конкурентоспособност – като първи приоритет и на комисията „Юнкер”. Според евродепутата сред останалите страни членки България има голям потенциал да обедини усилията за осигуряване на квалифициран човешки потенциал с търсените от бизнеса умения и компетентности.

Майдел поясни, че ключът към това е качественото образование, обучение и възможностите за постоянно учене.

Предишна статияМария Габриел награди с посещение на Европейския парламент дванадесет от участниците в осмия национален ученически конкурс
Следваща статияАндрей Ковачев ГЕРБ/ЕНП: Училища посланици на Европейския парламент вече и в България