*на снимката ляво на дясно: Мария Габриел ГЕРБ/ЕНП - зам.-председател на Групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация в Групата на ЕНП, Цветан Цветанов председател на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията и Мирия Василиаду координатор на Европейския съюз за борба с трафика на хора

Цветан Цветанов разговаря с координатора на ЕС за борба с трафика на хора Мирия Василиаду

Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов проведе работна среща с координатора на Европейския съюз за борба с трафика на хора Мирия Василиаду.

Цветанов и Василиаду обсъдиха работата на българските институции по темите, свързани с борбата с трафика на хора. Координаторът на ЕС припомни предприетите положителни действия по темата от Цветан Цветанов като вътрешен министър и председател на Националната комисия за борба с трафика на хора. Василиаду оцени високо създадените от екипа на Цветанов местни комисии за борба с трафика на хора в седем региона на България, които са част от националната комисия. Двамата се обединиха около извода, че най-важното нещо в борбата с трафика на хора е да се идентифицират жертвите. Когато това е на лице, можем да сме много по-успешни в борбата с трафика особено на деца и на жените с цел сексуална експлоатация. По време на срещата Цветанов и Василиаду подчертаха, че освен за държавите, източник на жертви на трафик, трябва да се говори и за държавите, в които има търсене и консумиране на жертви на трафика на хора.

Цветан Цветанов и координаторът на ЕС за борба с трафика на хора Мирия Василиаду се договориха и за планирането и провеждането на общи мероприятия в Европейския парламент с активната роля на българския евродепутат от ГЕРБ и заместник-председател на Групата на Европейската народна партия Мария Габриел. Василиаду даде висока оценка на Мария Габриел за работата й в областта на сигурността, миграцията, равенството на половете и борбата с трафика на хора.

„От личен опит мога да споделя, че когато в Европейския парламент искаш да се свърши някаква работа или да се реши даден проблем, винаги търсиш помощ от евродепутат като Мария Габриел“, подчерта Мирия Василиаду.

Цветанов също благодари на Мария Габриел за работа й в Европа и в България по темата с борбата с трафика на хора и припомни, че миналата година Мария Габриел бе удостоена с наградата „Евродепутат на 2015 г.“ за приноса й в борбата с насилието срещу жените, а тази година отново е номинирана за „евродепутат на годината“ заради приноса й към усилията на ЕС в сферата на международното развитие.

ЧРЕЗПП ГЕРБ
Предишна статияМария Габриел: България трябва да подпише и ратифицира Истанбулската конвенция срещу насилието над жените
Следваща статияАндрей Ковачев ГЕРБ/ЕНП коментира за Bloomberg TV – Bulgaria актуалните теми и събития: Доклада на ЕК, Бъдещето на Шенген и ЕС , Съдебната система, Здравната реформа и още…