Emil Radev
Емил Радев ГЕРБ/ЕНП

От началото на годината за страните от Европейския съюз влезе в сила регламентът за защита на средствата на общността от злоупотреби от страна на правителствата на държавите, които нарушават принципите на правовата държава.

Emil RadevИзключително важно е, че успяхме да договорим регламента така, че идентифицирането на нарушенията на принципите на правовата държава да бъде на базата на задълбочена оценка от страна на ЕК. Тази оценка трябва да бъде обективна, безпристрастна и справедлива и да отчита информацията от всички налични източници, като Съда на ЕС, годишните доклади за Общоевропейския механизъм за върховенството на закона, Европейската прокуратура, ОЛАФ и др. Мерките трябва да бъдат пропорционални и да се налагат когато другите процедури, предвидени в законодателството на ЕС, не биха позволили по-ефективна защита на бюджета на ЕС.

Това каза за БНР българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП и зам.-председател на комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи в ЕП Емил Радев


ℹ Чуйте цялото интервю с евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП ⬇

Предишна статияЕмил Радев ГЕРБ/ЕНП за новата Стратегия на ЕС за Съюза на сигурност – единни срещу новите заплахи
Следваща статияЕвродепутатът от ГЕРБ/ЕНП д-р Андрей Ковачев: Нужно е приятелство и добросъседство, а не омраза и лъжа!