„Европейският парламент подготвя резолюция за следващата седмица, която да обяви режима в Кремъл за терористичен. Призоваване за създаване на трибунал за съдене на всички онези, които започнаха войната в Украйна. Конфискация на държавните активи на Руската федерация в страните членки от ЕС и за компенсации с тези активи за щетите, които са нанесени в Украйна“.

Това заяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП и председател на българската делегация на ЕНП в ЕП д-р Андрей Ковачев за „България сутрин“.

По думите му ЕК подготвя деветия пакет от санкции, които ще включват елементи като цените на газа и суровия петрол. 

„Санкциите работят в посока Русия да бъде изолирана. Руската икономика е в тежко положение. Няма достъп до технологии и стоки, които да идват от страните, които ги произвеждат. Санкциите категорично трябва да продължат“, посочи Ковачев. 

И заключи, че никой не иска да има военна намеса от други страни, но ние трябва да помогнем с военна техника на Украйна. 

Предишна статияАндрей Новаков ГЕРБ/ЕНП: Закъсняхме с Плана за възстановяване. Ако не поискаме отсрочка от ЕК, ще загубим 12 милиарда лева!
Следваща статияАндрей Ковачев ГЕРБ/ЕНП: Много вероятно е да има ново отлагане на решението за Шенген под предлог мигрантски натиск