БСП може и да се повели с 1:0 с тази резолюция, но ще изгубят първенството. Това е поредното предателство от страна на БСП спрямо България. Те бяха подпомогнати в това предателство от “Демократична България” и Радан Кънев. Резултатите показват, че при гласуването парламентът е бил разделен. Мнозинството, с около 20 души повече, са приели резолюцията срещу България. Вотът на ЕП не е бил единодушен.
За всички е ясно, че тук става дума за един ляво либерален комплот срещу нашата страна. Това петно ще остане за дълго да тегне над България. Левите за пореден път поставиха тесните си политически желания над националните.

Това каза в предаването “Неделята” по NOVA българският евродепутат от СДС/ЕНП Александър Йорданов по повод приетата преди дни резолюция на ЕП за България.

“Докладът на ЕК е написан от професионалисти и специалисти. Той отговаря на точната ситуация в страната и е обективен. Тази резолюция е писана от политици, които гонят своите частни интереси, които нямат нищо общо с върховенството на закона. В тази резолюция България не е обвинена само в строителството и потъването на кораба “Титаник”. Тази резолюция не е срещу правителството, а е срещу България”, категоричен бе Йорданов.

“Тази резолюция влиза в противоречия с всички констатации на доклада на ЕК. Тази резолюция е срещу върховенството на закона, а не го подкрепя. В България върховенството на закона се тълкува от Конституционния съд. Тази резолюция отнема правата на Конституционния съд, който се е произнесъл категорично по темите за Истанбулската конвенция и ОМО “Илинден”. България може без всички нас, но ние не можем без България. Трябва първо да мислим за нашето отечество и да не го хулим. В тази резолюция присъстват само измислици и клевети”, каза още евродепутатът.

“Не съм наричал протестиращите простаци и лумпени. Нарекох простаци и лумпени тези, които нападнаха колегата Андрей Новаков пред БНТ. Вчера са атакували офиса ми в Русе. Получавал съм й заплахи за живота си. Не съм се обръщал към органите на реда. Заплахите са във Фейсбук и започнаха, когато обявих, че тези протести са руска хибридна атака срещу България и се подкрепят от проруския президент Радев”, разкри Александър Йорданов.

Предишна статияАсим Адемов ГЕРБ/ЕНП: Независимо от коя политическа сила сме и какви цели имаме, не трябва да допускаме да хулим страната си
Следваща статияАндрей Новаков ГЕРБ/ЕНП: Не мишкувам – влизам и излизам през централния вход! С Резолюцията всички мостове са изгорени – петно за България, не за едно правителство