Andrey Kovatchev
Андрей Ковачев – евродепутат от ГЕРБ/ЕНП, зам.-председател на Групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация в Групата на ЕНП (ГЕРБ) за Евранет Плюс - БНР

Как Европейският съюз ще реши в бъдеще проблема с недостига на лекарства и каква е идеята за Споразумението на Световната търговска организация за премахването на митата на фармацевтични продукти.

Преди дни Комисията по международна търговия на Европейския парламент подкрепи с огромно мнозинство становището на българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП, зам.-председател на Групата на ЕНП в Европейския парламент и Председател на българската делегация в ЕНП в ЕП д-р Андрей Ковачев.

Andrey KovatchevКакви мерки предлага той и какъв всъщност е проблема с недостига на лекарства и доставки на медицински продукти в Европейския съюз?  Откога съществува този проблем и дали пандемията от Covid-19 го направи по-видим?

Чуйте коментара на евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП д-р Андрей Ковачев:

Предишна статияЕмил Радев ГЕРБ/ЕНП: ЕС трябва да очертае приложното поле на изкуствения интелект във военната област
Следваща статияЕвродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел: Следващите 4 години България може да повиши своя БВП с по 8% на година