Eva Maydell
Ева Майдел – евродепутат от ГЕРБ/ЕНП и председател на Европейското международно движение (EMI) по време на срещата ѝ с младежите от МГЕРБ – Велико Търново (по време на посещението ѝ в област Велико Търново през месец май 2018г.)

Спортен празник, посветен на Европейската седмица на мобилността ще се проведе във Велико Търново в петък, 21 септември 2018 г.
Съвместната инициативата на българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел, която има информационен офис в града, и областният координатор на МГЕРБ Георги Недев се осъществява с подкрепата на Община Велико Търново и цели да популяризира ползите от активния начин на живот.

Празникът ще се проведе в парк „Дружба“ с начален час 15:00ч.

Организаторите са подготвили разнообразни игри и спортни дейности, в които могат да се включат хора от всички възрасти. В 17:00 ч. ще се проведе открит урок по народни танци. Най-малките участници ще могат да рисуват с тебешири или да играят на „Дама“, а по-големите ще имат възможността да участват в състезанията с ролери и велосипеди, както и да премерят сили в игри с преместване на гуми, теглене с въже или носене на чували с пясък.


Европейската седмица на мобилността /16 – 22 септември/  е кампания на Европейската комисия, която цели да привлече вниманието на жителите на европейските градове към проблемите на мобилността, както и да подобри общественото здраве и качеството на живот.