Eva Maydell - „Allied for Startups“
Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел  по време на кръгла маса, посветена на стартъпите. ℹ️ Събитието се проведе в сряда, 16 октомври 2019г, в Брюксел и бе организирано от „Allied for Startups“

„Работният пазар в последните 10 години се преобразява ежедневно и най-голям принос за това имат стартиращите предприятия. Те създават 50% от новите професии в икономиката. През този мандат ще продължа да работя за по-добра среда за развитие на бизнес идеите на европейските предприемачи, за улесняването на платформите за колективно финансиране да оперират в единния пазар на ЕС.“

Това заяви българският евродепутат Ева Майдел  по време на кръгла маса, посветена на стартъпите. Събитието се проведе в сряда, 16 октомври 2019г, в Брюксел и бе организирано от „Allied for Startups“ – световна мрежа от над 40 застъпнически организации, фокусирани върху подобряване на политическата среда за стартиращи компании.

 

Eva Maydell - „Allied for Startups“„Освен достъпът до финансиране друг много сериозен проблем се оказва намирането, привличането и задържането на кадри с необходимите умения. Трябва да предприемем спешни мерки за квалифицирането на работници, за да останем конкурентоспособни в глобалната икономика. Инвестициите в хора и умения са най-добрата политика за дългосрочен растеж.“, добави още Ева Майдел.

Специален гост на дискусията бе Джон Колисон, един от най-младите стартъп милиардери, който е основател на компанията Stripe, подпомагаща уебсайтовете да поддържат онлайн плащания.

„Важно е да чуваме тези, които работят на терен. Те знаят какво в политиките функционира и помага, и какво възпрепятства.“, заяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП.