Emil Radev
Емил Радев ГЕРБ/ЕНП за Евранет Плюс - БНР

В Европейския парламент беше представена новата Стратегия за борба с организираната престъпност, която определя инструментите и мерките, които ще бъдат използвани през следващите пет години, за да се разбият бизнес моделите и структурите на престъпните организации, действащи през границите както онлайн, така и офлайн.

Според думите на българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев новата Стратегия се стреми към засилване на правоприлагането и съдебното сътрудничество, както и към подпомагане на по-ефективни разследвания за разбиване на структурите на организираната престъпност. Фокусът ще бъде поставен върху престъпленията с висок и специфичен приоритет. Сред целите на Стратегията са още да гарантира, че престъпната дейност няма да носи облаги, както и да подготви правоприлагащите органи и съдебната власт за цифровата ера.

Emil Radev

По думите на Радев Стратегията за борба с организираната престъпност обаче изисква и по-добра комуникация и обмен на информация между държавите-членки.

„Очакваме още тази година да има нови законодателни предложения в областта на предотвратяването и изпирането на пари. Също така Европейската комисия даде заявка за нова рамка за конфискацията на незаконно придобити активи“, каза Радев.


ℹ Какви са новите моменти в Стратегията и как мога да се ускорят процесите на промяна в законодателството за борба с изпирането на пари и конфискацията на незаконно придобитото имущество, чуйте в звуковия файл коментара на евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев. ⬇

ИЗТОЧНИКБНР - Евранет Плюс
Предишна статияАндрей Новаков ГЕРБ/ЕНП: Преследват хора само заради техните политически убеждения по начин, който се е случвал в най-мрачните моменти в българската история!
Следваща статияЕмил Радев ГЕРБ/ЕНП: С регламента за системата е-CODEX създаваме условия за по-ефективен достъп до правосъдие