Emil Radev
Емил Радев ГЕРБ/ЕНП

Силистренската библиотека “Партений Павлович” организира ученически конкурс за есе и рисунка с подкрепата на българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев, който в качеството си на посланик на библиотеките в Европейския парламент за поредна година насърчава малките творци и осигурява награди за победителите, съобщиха от библиотеката.

▪️В конкурса за рисунка могат да участват ученици от I до IV клас, разпределени в две възрастови групи – I-II клас и III-IV клас. Темата е “Чиста природа за по-добро бъдеще”.

Целта е децата да получат вдъхновение от природата и да се учат да я пазят.

▪️Със своите рисунки на екологична тема те ще се включат и в друга инициатива на регионалната библиотека – “Зелена библиотека”.

Конкурсът за есе е за ученици от V до VII клас. Темата е “Моята Европа” и всяко от есетата трябва да бъде в обем до две машинописни страници /формат А4/.

ℹ️ Всички условия за участие са на страницата в интернет на библиотеката.

Крайният срок е 20 март 2020 г., до 18.00 часа.

Допълнителни въпроси за конкурса могат да бъдат отправяни на имейл: libsilistra@abv.bg.

Жури ще определи най-добрите творби, а победителите ще бъдат наградени на 27 март в Регионалната библиотека “Партений Павлович”.

ИЗТОЧНИКРегионална библиотека “Партений Павлович”
Предишна статияЕмил Радев ГЕРБ/ЕНП: България е изпълнила европрепоръките относно директивата за подпомагане на малките ВЕИ
Следваща статияПозиция на българските евродепутати от ГЕРБ-СДС/ЕНП!