Andrey Novakov
Андрей Новаков ГЕРБ/ЕНП

Португалския евродепутат и президент на младежката организация на Европейската народна партия (YEPP) – Лидия Перейра е на посещение в Благоевград по покана на българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП и областен координатор на ГЕРБ – Благоевград Андрей Новаков.

По време на пресконференция тя заяви, че това е първото ѝ посещение в България и в Благоевград, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

Lidia Pereira„Много съм заинтересована от проектите, които се прилагат в Благоевград. Забележително беше, че кметът ми каза за неговото желание да превърне Благоевград в град на стартъпите. Това е точно където Европейският съюз трябва да инвестира“, каза още Перейра.

По време на пресконференцията на португалския евродепутат, бе зададен въпрос и към евродепутата Андрей Новаков във връзка с пребития секретар на българския културен клуб „Цар Борис Трети“ в Охрид.

За жалост прекалено често започнахме да ставаме свидетели на инциденти, които се случват на с българската общност в Република Северна Македония, коментира Новаков и добави, че това не може да продължава да се случва.

Andrey Novakov„Подобно поведение не говори за държава, която е готова да се присъедини към Европейския съюз. Надявам се в най – кратки срокове държавата да реагира. И всички, които по един или по друг начин посягат на някого заради неговата национална идентичност, особено когато говорим за България, да си понесат последствията. Аз съм сигурен, че тази тема ще занимае и Европейския парламент. Няма да я подминем. Такива неща нямат място в Европа“, подчерта той.

Предишна статияЕвродепутатът от СДС/ЕНП Александър Йорданов за побоя на българин в Охрид: Това граничи с опит за убийство
Следваща статияПо време на посещението си в България по покана на Андрей Новаков, португалският евродепутат Лидия Перейра посети и Благоевград