Потресен съм и отвратен от решението на кмета на София Васил Терзиев да прекрати конкурса за възстановяване на паметта на нашите загинали предци за Освобождението и Обединението на Отечеството ни!


Това написа българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП и председател на българската делегация в ЕНП в ЕП д-р Андрей Ковачев по повод решението на кмета на София Васил Терзиев да прекрати конкурса за възстановяването на Мемориалът на 1-ви софийски и 6-ти търновски пехотни полкове

Колко поколения българи чакат и колко от нашите свидни предци не дочакаха възстановяването на нашата памет, унищожена от безродните комунисти?
Техните наследници – червени милионери сега, продължават пъклената дейности на бащите и дядовците си. Измислят си аргументи – не му е мястото там, това място е за млади хора, да има концерти, а паметникът трябва да е на тихо място, все едно е гробище. Истината е, че от една страна кметът не иска, а е и слаб и не може да устои на натиска от някой архитект.
Преди няколко месеца писах вече за саботажа на група архитекти и сега виждам, че техните “аргументи” са използвани от кмета Терзиев, за да прекрати цялата процедура и да унищожи огромната работа на стотици хора в последните години. Съжалявам, че съм емоционален, но това, което е направил, е отвратително! Потъпкал е и няколко решения на Общинския съвет. 35 години след преврата срещу Живков, още обществения обсъждания ще прави!?

Подайте си оставката, господин кмете, не сте достоен!

Кой носи солидарно отговорност за това срамно решение? Кой седи зад Терзиев и това решение?
Къде са ПП ДБ? Особено ДБ?
Синя София?
Докога ще чакаме!!!
Терзиев, Вие не сте общественото мнение!

Поклон пред свидните наши герои!
Позор за саботьорите и техните помощници!


ℹ️ Видеото е от месец юли 2022 г., обществени нагласи — Мемориалът на 1-ви софийски и 6-ти търновски пехотни полкове, трябва да бъде напълно възстановен!