“Украйна не може да загуби и вярвам, че Западът няма да го позволи. Европейските лидери осъзнават, че нашите държави ще станат по-слаби, ако Украйна загуби”


Това заяви в предаването “120 минути” българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел, която традиционно участва в Конференцията по сигурността в Мюнхен – MSC2023.

“В момента знаем какво е мирът според Украйна, представители на руската опозиция, някои европейски лидери, анализатори, но все още няма разговор за това как може да изглежда мирът. За да няма такъв разговор е виновна само една страна и това е страната на агресора”, каза Майдел.

#StandWithUkraine #MSC2023

“Русия под никаква форма не показва никакво желание да се седне на масата за преговори. Разговорът за мир може да започне само, когато Русия го поиска и покаже, че с убиване на цивилни граждани и с агресия няма как да спечели. Важното е, че Западът няма никакво съмнение в едно, че ние не можем да си позволим да загубим тази война”, добави тя.


ℹ Целия разговор с българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел, която се включи от Конференцията по сигурността в Мюнхен, вижте във видеото

Предишна статияЕвродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков категоричен: Нямам съмнение, че ще победим коалицията ПП-ДБ!
Следваща статияЕвродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев: Не е затворен прозорецът за влизане на България в еврозоната!