„Не ме изненада поведението на Радан Кънев, защото той от месеци работи за разбиване на дясното в България. Негова партия направи коалиция с наши противници и в Европа. В тази атака срещу България се включиха и крайно леви и леви либерали. Във всички случаи това беше крайно неморално към дясното и ЕНП“

Това заяви българският евродепутат от СДС/ЕНП Александър Йорданов, в предаването „Офанзива с Любо Огнянов“.

Alexander Yordanov

„Направих опит няколко пъти да говоря с Радан Кънев с идеята, ако може да поразмисли, че трябва да има мисъл за България, че ще хвърлим петно върху страната с такава резолюция“, добави още той.

„Символиката на протеста е символ на омразата. Дори организаторите са се нарекли „Отровно трио”, те сами мислят за себе си като отрова, като омраза“, каза още Йорданов относно протестиращите.
„Радан Кънев смята, че чрез този протест ще се вдигне рейтинга на неговата партия, ще влезе в парламента и ще управлява с БСП. Управление в следващия парламент може да има само в два варианта – с БСП или с ГЕРБ.
„Демократична България” е проекция на европейската левица, Радан Кънев е близо до идеите на ПЕС“, това каза в предаването и Иван Сотиров, бивш зам. председател на СДС.