Vladimir Uruchev
Владимир Уручев - ГЕРБ/ЕНП по време на посещението си в СУ „Васил Кънчов” във Враца

По покана на директора на СУ „Васил Кънчов” във Враца – Димитър Марков, българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Владимир Уручев проведе дискусия с възпитаници на врачанското училище.

В своето обръщение Марков определи като изключително благородна инициатива учредените от Уручев награди по повод 24 май и с признание към хората на просветата и културата.

Vladimir Urutchev„Има много млади хора, които са успели благодарение на своите идеи и упоритост. Виждам, че вече сте имали възможността да се срещнете с успели българи. Затова използвайте знанията, които трупате, за да реализирате идеите си”.

С тези думи евродепутатът Владимир Уручев се обърна към учениците и изрази своята радост, че се среща с възпитаници на едно от най-активните училища.

Той сподели, че е изключително впечатлен от резултатите от проведените конкурси, както и инициативи за създаване на учебни компании.

„Ученици създадоха продукти на световно ниво и то свързани с решаването на конкретен проблем”, подчерта Уручев и отбеляза, че предприемачеството в България се възражда.

Бяха дискутирани редица теми от европейския дневен ред, а също така как минава един работен ден на евродепутат. В контекста на предстоящите европейски избори, Уручев изтъкна колко важно е всеки да упражни правото си на глас.

„Повече от 80% от законодателството се приема чрез консенсус между Европейския парламент и Съвета на ЕС. Освен правото да упражнявате своя вот, трябва да осъзнавате защо е важна дадена политика”, уточни българският евродепутат.

 

В навечерието на Коледните и новогодишни празници, Владимир Уручев пожела на всички присъстващи да има светлина и топлина в сърцата им, а Новата година да бъде изпълнена с хубави дела и общи успехи.
Предишна статияЕва Майдел ГЕРБ/ЕНП: Договорено! От 2019г. таксите при преводи в евро намаляват драстично
Следваща статияВладимир Уручев ГЕРБ/ЕНП: В този дигитален преходен период всичко ще зависи от младите хора