Andrey Kovatchev
Андрей Ковачев ГЕРБ/ЕНП в качеството си на член на работната група на Председателството на Европейския парламент за комуникационна политика, отбеляза началото на Програмата за училища ― посланици на Европейския парламент. #EPambassadorSchool

На 24 февруари в Дома на Европа евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев, в качеството си на член на работната група на Председателството на Европейския парламент за комуникационна политика, отбеляза началото  на Програмата за училища ― посланици на Европейския парламент.

Д-р Ковачев започна своето изказване, като подчерта, че е особено радостен, че  кампанията за кандидатстване е предизвикала сериозен интерес и своята кандидатура са поддали повече от 40 училища. Първите участници са общо 20 училища от областите Пернишка, Софийска и София-град.

Ковачев продължи като заяви, че целта на програмата е да подобри познанията на ученици в средните и професионалните училища относно европейската парламентарна демокрация, демократичните процеси, процесите на вземане на решения и ролята на Европейския парламент, както и ценностите на европейското гражданство.

Andrey Kovatchev
Андрей Ковачев – евродепутат от ГЕРБ/ЕНП и член на Председателството на Европейския парламент #EPambassadorSchool

„Програмата  ще даде възможност на учениците да разберат своите права и задължения като европейски граждани и ще научат повече за начина, по който могат да участват активно в демократичния живот на своята страна, а също и на Европейския съюз“ – каза Ковачев.

Евродепутатът допълни, че се предвижда инициативата да  продължи и през следващата 2017/2018 учебна година, като в този период тя ще се проведе на територията на цялата страна, а броят на допуснати до участие учебни заведения ще се увеличи общо на 50.

 „Стартираме много важна, добра и интересна инициатива, която заедно с Министерство на образованието и с Представителството на Европейския парламент  в България съм убеден, че ще има успех!“ – завърши д-р Ковачев.

Андрей Ковачев – евродепутат от ГЕРБ/ЕНП и член на Председателството на Европейския парламент #EPambassadorSchool