Mariya Gabriel
Мария Габриел ГЕРБ/ЕНП и Община Сливен организират конкурс за фотографии на тема „Моят Сливен“

Зам.-председателят на Групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация в групата Мария Габриел и Община Сливен организират конкурс за фотографии на тема „Моят Сливен“.

Целта на конкурса е да провокира жителите на града да покажат през своя поглед родния град, утвърдил се през вековете като град с уникално природно богатство и исторически забележителности. Запазил духа на просвещенците и предприемачите, днес Градът на стоте войводи е неизменна част от културно-историческото наследство на България и Европа.

Почитателите на фотографията могат да изберат за свой обект любимо място или такова, което е емблематично за града – площад, сграда, паметник, парк или дори улица. Идеята е снимките да отразяват духа на Сливен, да служат като негова визитна картичка и да напомнят на жителите му защо са горди да се наричат сливналии.

В конкурса може да се включи всеки, без възрастово ограничение. Ще се оценяват креативността, фантазията и силата на посланието, което носи фотографията. Препоръчително е снимката да бъде с размер по – голям от 2000 Х 1500 pixels.

Творбите задължително трябва да бъдат придружени от име и фамилия, телефон за контакт и възраст.

Крайният срок за участие в конкурса е 15 март 2017 г.

Снимките трябва да бъдат изпратени на електронна поща: infocenter_sliven@mariya-gabriel.eu.

Компетентно жури ще отличи три от най-оригиналните творби с първа награда, която е посещение на Европейския парламент в Брюксел, осигурено от евродепутата Мария Габриел.