Eva Maydell
Млади хора от цялата страна ще се съберат в Горна Оряховица за ХІІ Национална младежка среща, която ще се проведе от 29 до 31 март. Форумът е под патронажа на българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел и ще премине под мотото “Ние сме бъдещето“.

Срещата се организира от Сдружение „Горнооряховски младежки парламент”, съвместно с Община Горна Оряховица.

В продължение на три дни участниците ще имат възможност да споделят опит не само с домакините, но и с поканените представители на водещи партньори.

Eva MaydellОще първия ден в работата на срещата ще се включи евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП и председател на Европейското международно движение (EMI) Ева Майдел, която ще разговаря с младите хора по темата „Един ден без Европейския съюз“.

• Здравето в друг аспект ще представи студентката от МУ във Варна Ивелина Борисова. Как да се използват новите технологии, за да се черпи вдъхновение всеки ден, ще разкаже Георги Ненов, който е създател на един от най-успешните български подкаст канали – Свръхчовекът с Георги Ненов.

• За силата на думите и успешните послания, младите хора ще разговарят с Александър Куманов и Милена Захариева от Фондация „Четиридесет и две“ и форум КЛЮЧ.

• В работата на младежката среща ще вземат участие още „Център Мария“ с председател Людмила Цветанова, Николета Попкостадинова от Платформа LoveGuide.

• По време на тридневната среща ще бъдат организирани различни арт ателиета, в които младите хора ще могат да се включат. От Маргарита Бонева и Кремена Димитрова ще научат как се плете калоферска дантела, а с Иван Маринов ще правят българска бродерия. Снежана Златарска ще покаже на младежите как се работи с царевична шума и как се плъсти вълна. С Ивайло Драганов ще се забавляват във вечерта на настолните игри.

• Поздрав към всички участници ще отправи Младежки театър „Алтернатива“ при НЧ „Напредък – 1869“. Ранобудните младежи ще могат да направят сутрешно зареждане с енергия, заедно с треньора на Таекуондо клуб „Инвикта“ Стефан Купичков и неговият помощник Пламен Николаев. Домакините са подготвили и много музикални игри за презареждане.

В ХІІ национална младежка среща ще се включат младежки групи от Димитровград, Стара Загора, Търговище, Силистра, Свищов, Карнобат, Ямбол, Варна, Левски, Казанлък, Хасково, Козлодуй, Златица, София, Сливен, Монтана, както и представители на домакините от Горнооряховски младежки парламент. Участниците в срещата ще бъдат приветствани от кмета на Общината инж. Добромир Добрев.

Националната младежка среща в Горна Оряховица е поредна стъпка за продължаване на започнатия диалог между младежта, местната и централната власт за ролята и мястото на младото поколение в изграждането на просперираща България в рамките на обединена Европа.