Emil Radev
Регионалната библиотека „Дора Габе” в Добрич обяви най-активните си читатели за 2020 г. Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП и посланик на библиотеките в Европейския парламент Емил Радев подкрепи събитието, като съдейства за награждаването на отличените.

Във възрастовата група до 14 години с приза „Читател на годината” беше удостоен  Никола Колев, ученик от V клас в СУ „П. Р. Славейков“. При читателите над 14-годишна възраст беше отличен 73-годишният Стефан Станев.

Наградата за най-четящо семейство беше връчена на семейство Манолови, което има три деца – на 6, 7 и 11 години, и редовно заемат книги от библиотечния фонд.

Регионалната библиотека „Дора Габе” присъди награда и за най-активен партньор. Призът получи IV „В” клас на СУ „Димитър Талев”, с класен ръководител Красимира Хинева.

Инициативата „Читател на годината”, която се провежда за поредна година, е израз на внимание към четящите хора и част от усилията на библиотеката за насърчаване на интереса към книгите сред различни поколения и целеви групи.

Евродепутатът и посланик на библиотеките в ЕП Емил Радев традиционно подкрепя каузите на библиотечната общност. През миналия месец той осигури награди и за активни читатели на Регионалната библиотека „Партений Павлович” в Силистра, а със съдействието му в Регионалната библиотека „Пенчо Славейков” във Варна беше реализиран първия в страната Библиомат.