Emil Radev
Емил Радев - ГЕРБ/ЕНП

Емил Радев ГЕРБ/ЕНП: От ЕНП препотвърдиха многократно подкрепата си за Бойко Борисов и за ПП ГЕРБ като единствената партия, която може да гарантира европейското бъдеще в България.

По думите на Радев такава подкрепа е получена и от ЕС и от Европейската комисия, а резултатите от това са видими и за българските граждани.

 

Относно въпроса как в Европа се гледа на политическата криза в България, Емил Радев каза, че се коментира не толкова сегашната обстановка в страната, колкото факта, че българските граждани са избрали проруски президент, което е довело до оставката на проевропейското правителство на премиера Бойко Борисов.

„Редица медии и анализатори се запитаха дали България влиза в орбитата на влияние на Русия, дали изоставя европейските ценности, дали изборът на Радев ще доведе до излизане на страната от Европейския съюз и НАТО.
Това са сериозни въпроси, на които трябва да отговорим ние, в България и да помислим внимателно какво бъдеще искаме за нашата страна – бъдеще на развитие, икономически растеж, сигурност и мирно сътрудничество, или на спрени европейски фондове, липса на икономическо развитие и безработица“, обясни Емил Радев.