Владимир Уручев и Вяра Церовска - Перник

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Владимир Уручев,  пристигна в Перник за да подкрепи новия кмет на града Вяра Церовска.

Това политическо действие може да бъде разчетено като сигурен знак, че града ни ще получи подкрепа и помощ от държавата и Европа, за да се опита да си стъпи на краката, каквото бе и очакването на повечето избиратели на местните избори – да избере местна власт, която лесно кореспондира с националните и европейски фактори.

„Спечелихме кмет на Перник, от 25 спечелихме 21 кметства в Община Перник, обяви Вяра Церовска.

Видяхте резултатите на нашите опоненти.

Това, което родиха те е едно буквално казано отрезвяване на перничани, което не даде възможност дори на лидера на БСП да влезе в общинския съвет, където беше втори в листата на общинските съветници.

Това е един много голям урок и мисля, че всеки трябва да си направи изводи от това“, каза Церовска.

Владимир Уручев и Вяра Церовска - Перник
Новият кмет на Перник Вяра Церовска и евродепутата Владимир Уручев

„Имате много силен екип, който ще се справи. Направихте позитивна кампания. Перник направиха един изключително разумен избор, виждайки какво става в страната и какво прави ГЕРБ в държавата. Д-р Церовска като човек и политик има човешко лице, което я прави да е близо до хората, тя разбира болката на хората и заради професията си и заради чисто човешкото си отношение, което има към хората, което изигра основна роля на тези избори“, каза евродепутата Владимир Уручев.


„Да си кмет на един град, в който има изключително много работа няма да е лесно. Обещавам да помогна на първо място с формирането на екипа, който да работи с европейските средства. Той трябва да бъде мощен, да бъде от хора, които познават материята, от хора, които милеят за Перник. Има много работа и трябва да се започне буквално от утре“,обеща Уручев.


„Перник, в сравнение с други области стои в добри позиции за развиване на бизнеса, както заради близостта си до София и заради магистралата, която минава през Перник. На този потенциал трябва да се обърне внимание и ми се иска още в първата година да направим така, че от бизнес гледна точка Перник да стане търсена дестинация“, каза евродепутатът Уручев.

Източник: „За Перник