Eva Maydell
Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел по време на среща със служители на великотърновския шивашки цех „Петров“ на 10 март 2017 г.

„В ГЕРБ винаги сме се ръководели от принципа, че държавата трябва да създава условията за бизнес, а не да го развива тя. Затова инвестираме в инфрастрактура и енергийна ефективност и диверсификация, а в новата управленска програма основен приоритет е намаляването на административната тежест за бизнеса. Тези мерки водят до намаляване разходите на инвеститорите и позволява създаването на повече работни места.“

Това Това заяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел по време на среща със служители на великотърновския шивашки цех „Петров“  на 10 март 2017 г.

Срещата е част от посещението на кандидати за депутати на ГЕРБ от област Велико Търново, начело с водача на листата Цветан Цветанов и кмета на града Даниел Панов, в предприятия от региона.

„Пример за публични инвестиции, които стимулират бизнеса и създават заетост, е пътната инфраструктура в Южна България, развита по време на управлението на ГЕРБ. В индустриалната зона край Пловдив има инвестирани над 2 млрд лева частни средства и създадени над 15 000 работни места до момента. Безразботица там почти няма. Скоро този ефект ще се наблюдава и по протежението на магистрала Марица. Инвестиции в заводи за авточасти край Хасково и Димитровград ще дадат работа на над 4000 души. Затова ГЕРБ приоритизира завършването на магистрала Хемус и направи всичко възможно тя да минава съвсем близо до Велико Търново.  Не съм чула това да е приоритет в програмата на друга партия“, коментира Майдел пред служителите и собствениците на шивашкото предприятие, в което работят над 100 души от региона.

Като част от посещението по-късно през деня е предвидена и среща с ръководството и колектива на завода за полимерни фолиа и опаковки Мегапорт, захарни заводи Горна Оряховица и хлебозавод „Стражица“.