Eva Maydell
Ева Майдел ГЕРБ/ЕНП по време на откриването на Европейския клуб в144-о СОУ „Народни будители“ в София

„Убедена съм, че единственият път, който гарантира нашето добро бъдеще, е Европа. Моето послание към младите е да бъдат активни и космополитни европейци, като в същото време съхраняват и уважават български традиции и символи като азбуката и богатата ни културата, защото силата на Европа е в сътрудничеството и многообразието“.

Това заяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел  по време на откриването на Европейския клуб в144-о СОУ „Народни будители“ в София, заедно с директора на училището Величка Николова.

 

Ева Майдел ГЕРБ/ЕНП бе и специален гост на церемонията по награждаване на победителите в конкурса за есе на тема „Съвременните будители на Европа“. В конкурса, организиран съвместно със столичното 144-о СОУ, се включиха повече от тридесет възпитаници на училището по изкуства.

Тримата с най-висок резултат получиха от българския евродепутат Ева Майдел покана за посещение на Европейския парламент в Брюксел.

“Щастлива съм, че отбелязваме Деня на народните будители в едно истинско огнище на културата и изкуството, каквото е вашето училище. Основният смисъл да организираме подобни конкурси е да стимулираме активността и креативността на учениците, да ги провокираме да изразяват лично и аргументирано мнение по въпрос, по който няма еднозначен верен отговор. Това са умения, от които младите ще имат все по-голяма нужда в живота си,“ заяви Ева Майдел по време на церемонията по награждаване.

 

Българският евродепутат Ева Майдел ГЕРБ/ЕНП работи по редица проекти в България, насърчаващи осъвременяването на образователната система. Майдел е и съ-инициатор на обединението „Образование България 2030”, подкрепено от заместник-председателя на ЕК отговарящ за работни места, растеж и конкурентоспособност Юрки Катайнен.

Визията на ОБ2030 е до 2030 г. българското образование да осигурява равен достъп до възможности за развитие и обучение в крак с 21 век за младите хора в България. Ева Майдел е и сред организаторите на Националната кампания „Научи ме да умея“, която има за цел да развива уменията, необходими за успешна кариерна реализация сред младежите в България.

Към момента благодарение на кампанията обучение са получили над 450 ученици, като стремежът е да се достигнат над 1000 ученици до края на учебната година.