Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП и посланик на дигиталните умения на ЕК Ева Паунова бе отличена от списание Computerworld за съществен принос в развитието на дигиталните умения и предприемачеството.
Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП и посланик на дигиталните умения на ЕК Ева Паунова бе отличена от списание Computerworld за съществен принос в развитието на дигиталните умения и предприемачеството. Наградата бе връчена по време на официална церемония в София, отбелязваща 25-тата годишнина на изданието.
Ева Паунова бе отличена в категорията „Новаторство в развитието на ИТ“.

 

„Инициативи като Образование България 2030 и eSkills For Jobs ни напомнят, че силният фокус върху дигиталните умения и предприемаческия потенциал на нашето младо поколение, са ключът към дългосрочната ни цел България да бъде лидер в света на технологиите на регионално и световно ниво. Важно е да бъдем обединени и сплотени от важните за България теми днес – образование, технологии, дигитален пазар, иновации“, каза г-жа Паунова при получаването на наградата.

 

Сред основните приоритети на Ева Паунова са завършването на единния цифров пазар в ЕС, насърчаването на е-търговията, дигиталното предприемачество и компютърната грамотност. Тя е пряко ангажирана в промотирането на Европейската седмица на програмирането. Освен това е посланик на инициативата за предприемаческо образование на Junior Achievement и председател на работната група за стартиращи предприятия на МСП Европа.