Eva Paunova
Ева Паунова ГЕРБ/ЕНП по време на конференцията „ЕС Ден на Технологиите“, която се проведе на 8 октомври 2016 г. в Брюксел.

„Европа трябва да престане да мисли как да догонва своите конкуренти в иновацията. Вместо това да се стремим да бъдем водеща сила в сферата на технологиите“.
Това заяви евродепутатът Ева Паунова ГЕРБ/ЕНП по време на конференцията „ЕС Ден на Технологиите“, която се проведе на 8 октомври 2016 г. в Брюксел.

В събитието се включиха белгийският заместник министър председател и министър по дигиталните въпроси Александър де Кру, както и основателите на Spotify, BlaBlaCar и други водещи европейски компании.

 

Паунова беше говорител в панела на тема „Развитие на ново поколение на Европейски предприятия в растеж“.

„Ако искаме да бъдем лидери в дигиталната икономика и технологиите е нужно да променим цялата си нагласа – да разгърнем потенциала на младите хора, да дадем тласък за разрастване на стартиращите предприятия и да насърчим иновациите“, подчерта българският евродепутат.

 

Събитието имаше за цел да обсъди кои са недостатъците в европейската регулаторна рамка и какво трябва да се направи, за да се улеснят малките и средни предприятия и стартиращите компании да се разрастват и да станат по-конкурентноспособни.

От страна на европейските институции, заедно с Паунова в конференцията участие взе и Йохан Лепасар, шеф на кабинета на вицепрезидента на Еврокомисията, отговарящ по дигитални въпроси Андрус Ансип.

Представители на частния сектор в панелната дискусия бяха основателят на Skype Никлас Зенстрьом  и съоснователят на италианския стартъп FacilityLive Джанпиеро Лотито. Дискусията беше модерирана от кореспондентът на „Ройтерс“ за Брюксел Джулия Фиорети.