Eva Paunova SME Europe
Евродепутатът и международен секретар на Предприемачи-ГЕРБ (ПГЕРБ) Ева Паунова бе избрана за заместник-председател на бизнес асоциацията на Европейската народна партия – МСП Европа.

Евродепутатът и международен секретар на Предприемачи-ГЕРБ (ПГЕРБ) Ева Паунова бе избрана за заместник-председател на бизнес асоциацията на Европейската народна партия – МСП Европа.


Това се случи по време на общото събрание на организацията, провело се на 12 октомври 2016 г. в Брюксел. „МСП Европа е най-голямата партийна асоциация на малките и средни предприятия с над 500 000 членуващи фирми.

 

Радвам се, че ПП ГЕРБ и ПГЕРБ ще имаме засилена роля в МСП Европа и ще продължим да работим в интерес на българския бизнес. Избирането на член на ПГЕРБ в асоциацията е голямо признание за активността и експертизата на партия ГЕРБ и структурата на предприемачите “,  коментира Паунова.

МСП Европа е проактивна асоциация в рамките на ЕНП, която се стреми да внесе нов дух и свеж предприемачески полъх в политическия дебат. Организацията представлява една стабилна платформа за развитие на малките и средни предприятия (МСП), както и за формирането на най-добрите политики за процъфтяваща бизнес среда.

„Националният изпълнителен съвет на ПГЕРБ и всички членове поздравяват г-жа Паунова за признанието. Този избор показва, че ПГЕРБ наистина работи в името на бизнеса, създава добри условия за неговото развитие и това се оценява. Убедени сме, че тази позиция ще допринесе за откриването на нови възможности и партньорства пред българския бизнес,“ заяви председателят на ПГЕРБ Валя Чилова.

МСП Европа работи в тясно сътрудничество с националните бизнес асоциации и европейски политически лидери от семейството на ЕНП, с Европейския парламент и Европейската комисия. Асоциацията има 12 работни групи, като Ева Паунова е председател на групата за стартиращи предприятия, която се фокусира върху развитието на предприемачество в Европа.