Eva Paunova
Ева Паунова ГЕРБ/ЕНП се включи в официалната церемония по награждаване на най-добрите проекти във вторият национален конкурс, в рамките на най-мащабната стажантска инициатива у нас – „Оставаме в България”.

Eвродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова се включи в официалната церемония по награждаване на най-добрите проекти във вторият национален конкурс, в рамките на най-мащабната стажантска инициатива у нас – „Оставаме в България”.


Тя награди с три от младите таланти с възможността да осъществят работно посещение в Брюксел. Организаторите от Съвета на жените в бизнеса в България /СЖББ/ тази година предизвикаха младите таланти на България да се включат в надпревара под наслов „Иноватори на  бъдещето – Стажанти 2016”.

Конкурсът бе предназначен за студенти от бакалавърска и магистърска степен от български и чуждестранни университети, ученици от 12-ти клас, талантливи млади хора с предприемачески дух и иновативни идеи.

„Като патрон на инициативата аз трябва да ви вдъхновя да покажете своя потенциал. Но днес искам да ви уверя, че вие вдъхновихте мен. Вдъхновихте ме с иновативните си идеи, които представихте, с ентусиазма, който струи от очите ви, със смелостта и силата, с която се изправихте пред тази пълна зала и защитихте проектите си”, поздрави участниците, Ева Паунова.

„Изключително съм щастлива, че ще имам възможност да посрещна трима от вас на работно посещение в Брюксел, където ще можем по-дълго да обменим идеи и заедно да поставим основите на вашето бъдещо професионално израстване”,  допълни тя.

В рамките на конкурса бяха представени над 70 проекта в областите Технологии и иновации; Инфраструктура и околна среда и Социални иновации и човешки ресурси. След оспорвана борба и дълги дискусии на жури от представители на компаниите-членове и Управителния съвет на СЖББ, в конкурса бяха отличени над 20 младежи, които получиха предметни награди и стипендии, предоставени от E-Act, УниКредит Булбанк, списание Мениджър и СЖББ. Авторите на 5 от най-високо оценените проекти ще осъществят 5 едномесечни стажа в Европейския парламент в Брюксел в екипа на Мария Габриел.

„Конкурсът „Иноватори на бъдещето – Стажанти 2016″ е изключителен пример за това, как младите хора могат да се изявяват и да бъдат подкрепяни в тяхната бъдеща реализация”, сподели д-р инж. Боряна Манолова, председател на УС на СЖББ. „Предприемаческият потенциал на младите хора в България и Европа трябва да бъде доразвит и подкрепян, защото именно той ще бъде двигателят на нашето бъдеще’, допълни тя.

Националната стажантска инициатива „Оставаме в България“ на Съвета на жените в бизнеса е най-мащабната стажантска инициатива в страната, чиято цел е да подкрепи младите хора да реализират потенциала си в България и потърсят професионална реализация в страната. Български и международни компании, членове на Съвета на жените в бизнеса, се обединяват, за да създадат благоприятна среда и стимул на активните и образовани млади хора да стартират своята кариера  в България. Инициативата е насочена към студенти в българските университети, български студенти в чужбина, чуждестранни граждани с интерес за стаж в България и ученици от 11/12 клас от средно-образователните и професионални учебни заведения. Всяка година над 1400 стажанти започват своя професионален път в компаниите-членове на Съвета, като 30-35% от тях остават в тези компании и след стажа на постоянна работа.

eva_paunova-nagrajdava-1Eva Paunova