Asim Ademov
Асим Адемов ГЕРБ/ЕНП по време на представянето на платформата за европейските избори на ПП ГЕРБ и ПП СДС, на 14.04.2019г.

„Преговорите между Турция и ЕС не трябва да се прекъсват, защото това може да тласне съседката ни в друга посока“, коментира в интервю за Novini.bg българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП и кандидат за член в следващия ЕП Асим Адемов.

Той напомни, че скоро дори е имало такъв дебат. „България няма интерес от промяна на позицията на Турция“, добави той. Относно изборите в съседката ни и загубата, която понесе Реджеп Ердоган, Адемов смята, че случилото се е показателно, че хората в Турция не възприемат режима на президента. Във връзка с опитите за намеса на България по време на предизборната кампания в Турция, евродепутат заяви, че това е било некоректно.

„Опита се управляващата партия да спечели българските изселници, но за щастие правителството ни реагира“, каза Адемов.

„За мен беше огромна чест и удоволствие да съм част от ЕП на това високо ниво, където се твори и създава европейската политика. Надявам се да имам възможността да продължа участието си. Ако имам такава възможност наистина, усилията ми ще бъдат насочени в областта на образованието. Там е моята сила“, каза още Адемов.

„Образованието е една от сферите, в които ЕС не предприема обща политика. България може наистина да се възползва от дуалната система. Това е опит, който можем да пренесем у нас“, заяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП.

 

„Изборите за следващ ЕП наближават, но опозицията избягва темата. Особено водачката на листата на БСП (Елена Йончева). Тя изобщо не влиза в темата. Моето обяснение е, че тя се чувства изключително неподготвена и затова се държи като някакъв разследващ журналист“, смята Адемов.

„ГЕРБ излиза много по-силна от скандалите и ще победим на изборите“, категоричен бе Асим Адемов.