Andrey Kovatchev
Андрей Ковачев – евродепутат от ГЕРБ/ЕНП, Член на Председателството на Европейския парламент, зам.-председател на Групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация в Групата на ЕНП (ГЕРБ) по време на седмата политическа академия на ЖГЕРБ във Велинград

Много страни-членки на ЕС са притеснени, че на изборите догодина може да има повече национализъм и противопоставяне на европейското членство с националната идентичност. Кампанията за европейските избори догодина ще се базира върху сигурността – както общонационалната, така и тази на всеки отделен гражданин.

Това заяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП, Член на Председателството на Европейския парламент, зам.-председател на Групата на ЕНП в ЕП и ръководител на българската делегация в Групата на ЕНП (ГЕРБ) – д-р Андрей Ковачев по време на седмата политическа академия на ЖГЕРБ във Велинград.

Andrey Kovatchev„Общата сигурност означава инвестиции в научна дейност, създаване на единна европейска разузнавателна агенция за превенция на тероризма в тясна връзка с националните организации, задължителен обмен на информация и засилване на охраната на границите на ЕС“, уточни д-р Ковачев.

 

„Ще работим за запазване на конкурентоспособността на Европа, за инвестиции в енергетиката и максимално използване на техническите постижения. Всичко това е с цел запазване на работните места“, каза още евродепутатът.

Andrey KovatchevАндрей Ковачев коментира и последиците от напускането на ЕС на Великобритания. Според него това решение бе базирано на много фалшиви новини и силна дезинформационна кампания. Ковачев посочи, че от Великобритания е останала дупка в бюджета  на ЕС и предстои дебат от къде да бъде запълнена.

„Страните от Източна Европа искат повече пари за кохезионна и регионална политика и ние ще работим за това“, увери той.

 

Andrey Kovatchev„Огромното мнозинство от граждани на ЕС иска да имаме единна външна политика, защото в момента нямаме такава“, отбеляза Андрей Ковачев и допълни, че затова ЕС е икономически гигант и политическо джудже. „Ако искаме да живеем в глобализиращия се свят ние трябва да оптимизираме механизмите за взимане на решения във външната си политика. Африка и Близкият изток трябва да са целта на ефективната политика на ЕС, за да се предотврати емиграцията на 60 милиона души от Етиопия, Бангладеш и Афганистан. Много е трудно, защото режимите в тези страни не са демократични и помощите потъват в нечии джобове.  Европейският съюз трябва да се върне политически на световната сцена“, коментира евродепутатът.

Той подчерта, че благодарение на ефективната политика, водена от евродепутатите от ГЕРБ, България няма да загуби средства от следващия програмен период.

Ковачев изрази надежда ,че в Германия Християндемократическият съюз ще намери нов лидер на мястото на Ангела Меркел, който да отговори на очакванията на германците.

 

„Меркел постигна силна икономика, нулева безработица и стабилност. Тя направи огромна грешка през 2015 година по отношение на емигрантската вълна“, обясни зам.-председателят на групата на ЕНП в ЕП.