Eva Maydell
На 13 юни 2017г., се проведе първото събитие от националната кампания на евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел „Научи ме да умея“ във Ивайловград

На 13 юни 2017г., се проведе първото събитие от националната кампания на евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел „Научи ме да умея“ в Ивайловград.

“Чрез този проект младите хора в България могат да добият необходимите умения за успешна професионална реализация чрез стажове и  менторство от утвърдени предприемачи. Проблемът е реален, защото всеки втори работодател изпитва затруднения да намери квалифицирана работна ръка, а всеки четвърти вярва, че образованието на служителите е проблематично. Ето защо от юни 2016г. работим активно в „Научи ме да умея“ “, коментира Ева Майдел.

Тридесет ученици от СУ „Христо Ботев“ участваха в интерактивна работилница, посветена на уменията на 21-ви век. Младежите се запознаха с презентация, представяща нагледно кои са ключовите компетенции, които всеки трябва да притежава, за да бъде успешен и конкурентноспособен на пазара на труда в бъдеще. Акцент на събитието бе умението „работа в екип“. Учениците имаха възможността да приложат наученото и да изявят възможностите си чрез играта „Световно кафене“.

Към момента чрез кампанията обучение са преминали близо 350 ученика от Стара Загора, Велико Търново, Правец, а вече и Ивайловград. През есента събитието ще обхване и други училища от област Хасково. Стремежа на организаторите е до края на 2017-та да успеят да работят с над 1000 младежа в цялата страна.