Asim Ademov

Стартира Националният конкурс за млад фермер 2021, който се провежда под егидата на българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Асим Адемов в сътрудничество с Националната асоциация на младите фермери (НАМФБ), Аграрен университет – Пловдив и Националната служба за съвети в земеделието (НССЗ).


Традиционно победителят в конкурса ще представи България на Европейския конгрес на младите фермери, чието седмо издание ще се състои в Брюксел, Белгия, в края на годината. 

Тази година форумът е посветен на справянето с последиците от пандемията от Covid-19 и приноса на земеделските стопанства в борбата с климатичните промени. Младите фермери от цяла Европа ще се състезават за Европейската награда в три категории: 

• „Най-устойчив проект“ за справяне с предизвикателствата, причинени от Covid-19 и/или за въвеждане на екологични практики в стопанството за борба с климатичните промени

• „Най-добър дигитален проект“ за прилагане и разпространение на цифрови технологии и иновации в стопанството

• „Най-добър проект за принос в развитието на селските райони“ за осъществяване на дейности, които допринасят за икономическото, екологичното и социално развитие на селските райони.

Заинтересованите кандидати трябва да подготвят и изпратят формуляр за участие (по приложения образец), в който посочват име и данни за контакт, кратко описание на земеделската дейност, както и описание на устойчивите и иновативни практики, които се прилагат в стопанството на младия фермер. 

❗ ОБРАЗЕЦ НА ФОРМУЛЯРА ЗА УЧАСТИЕ

Към формуляра за кандидатстване могат да бъдат приложени и допълнителни материали – снимки на стопанството/линк към интернет страница на бизнеса/публикации в медиите и др.

Проектите се изпращат на e-mail: youngfarmersbg@gmail.com в срок до 5 юли 2021 г. с текст „Национален конкурс за млади фермери 2021“.