Eva Maydell, Google
Ева Майдел ГЕРБ/ЕНП по време на конференция на високо равнище в София, организирана от технологичния гигант Google

„Обучението по предприемачество води до по-голям растеж и нови работни места. За да създаваме нови възможности за предприемачество на местно ниво е необходимо да преодолеем пропастта между училищата, бизнеса и учениците. Диалогът е от решаващо значение.“

Това  заяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел по време на конференция на високо равнище в София, организирана от технологичния гигант Гугъл.

Boyko Borissov, GoogleПремиерът на Република България Бойко Борисов бе сред специалните гости на събитието, посветено на дигиталната икономика и предприемачеството на местно ниво.

„Дигиталните умения са градивен елемент на икономиката на 21-и век наравно с дигиталната инфраструктура. Инструменти на европейско ниво като Плана за инвестиции „Юнкер“, както и частни инвеститори, като Гугъл и други предприятия, вече работят за подобряване на средата за развитие на цифровата икономика.“, допълни българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел по време на панелната дискусия.

Eva Maydell and Boyko Borissov , Google

Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП) посочи и конкретни законодателни актове, част от дигиталната програма на Европа, по които тя работи в Европарламента.

„Регламентът за свободно движение на нелични данни ще улесни правенето на бизнес извън граница, като даде свобода на избор на компаниите да ползват най-удобната за тях облачна услуга. Регламентът за киберсигурност, от своя страна, цели да повиши нивото на защита и устойчивост на кибер инциденти в цяла Европа.“, посочи българският евродепутат Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП).

Eva Maydell, Google