Eva Maydell
Ева Майдел ГЕРБ/ЕНП пред над 100 представители на гражданското общество и бизнеса в Брюксел. Събитието, организирано от Европейското движение Белгия, беше посветено на Българското председателство на Съвета не ЕС.

“България трябва да се гордее с пътя, който извървя от влизането в ЕС до председателството на Съвета на ЕС.  Единадесет години по-късно сме една от страните с най-добри икономически показатели и най-висока убеденост в нуждата от европейската интеграция.“

Това заяви  българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел на 26 януари 2018 г. пред над 100 представители на гражданското общество и бизнеса в Брюксел. Събитието, организирано от Европейското движение Белгия, беше посветено на Българското председателство на Съвета не ЕС.

 

„По време на председателството ще бъдем свидетели на кулминацията на дебата по три важни теми за ЕС – Брекзит, дебата за бъдещето на Европа, и възобновяването на връзката между институциите и гражданите. Ето защо, България трябва да се възползва от момента и да работи за по-силна и единна Европа.“, добави още Ева Майдел.

 

В края на 2017 Ева Майдел бе избрана за председател на Европейското движение – най-голямата мрежа от про-Европейски организации. Европейското движение има клонове в 39 държави и обхваща 36 международни асоциации от сферата на гражданското общество, бизнеса, профсъюзите, НПО сектора, академичния свят и политиката. С лидерството на Майдел, организацията ще работи в тясно сътрудничество с българското председателство на ЕС, за да даде глас на про-Европейски настроените организации при формирането на политиките на ЕС.