Asim Ademov
Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Асим Адемов награди победителите в конкурса за мултимедийна презентация на тема „Будителите на моя роден край, които трябва да помним“.

Конкурсът в Търговище бе иницииран по повод 1 ноември – Деня на народните будители като съвместна инициатива на евродепутата и РУО-Търговище. В зала 74 на общинската администрация бяха наградени победителите и връчени специалните награди на отличените участници. Компетентно жури оцени творбите на учениците, а лично евродепутатът Асим Адемов връчи наградите на най-добрите.

За победител в конкурса бе избран мултимедийният проект на Елинор Георгиева, I СУ „Свети Седмочисленици“ – град Търговище. Наградата й включва посещение на Европейския парламент в Брюксел.

„За мен всички Вие – участниците в този конкурс сте спечелили. Това, че сте се подготвили и включили с различни презентации за будители от Вашия роден край е победа сама по себе си. Благодарим Ви за участието,старанието и идеите, както на Вас,така и за подкрепата на Вашите преподаватели“, заяви евродепутатът Асим Адемов в Търговище.

Asim Ademov

Кметът на Търговище д-р Дарин Димитров, областният управител Митко Стайков и началникът на РУО-Търговище Елка Станчева също приветстваха участниците и връчиха специални награди.

 

 

Припомняме,че право на участие в конкурса имаха ученици от 8 до 12 клас от област Търговище. А презентациите им трябваше да включват данни за народни будители от родния край, с информация за тяхното дело, насочено към съхраняване на българския дух и идентичност, мястото им в европейското културно наследство, техни паметници и символи в региона – израз на почит и признателност към делото им.

Общо 22 презентации от училища от Търговище, Попово и Омуртаг се състезаваха за голямата награда.

Asim Ademov

„Вие сте съвременните будители, които с желание и отговорност трябва да пазят и предават националното ни самочувствие, историята ни, мъдростта от предците ни, да бъдете горди с делата им. Адмирации за Вашата инициативност“, сподели пред гостите в залата кметът д-р Дарин Димитров и областен координатор на ГЕРБ за област Търговище.