Andrey Novakov
Андрей Новаков ГЕРБ/ЕНП

България ще получи 8% повече средства от Европейския съюз!


Това обяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков в интервю за News.bg по повод дебатите за Многогодишната финансова рамка 2021-2027 г. по време на пленарната сесия на Европейския парламент в Страсбург.

По думите му Европейската комисия гледа добре на България и за това ни предлага да увеличим средствата, получавани от Европейския съюз.

Той обясни, че многогодишната финансова рамка за периода 2021-2027 г. означава субсидии за нашите земеделци, стипендии за студентите, европейски проекти за българските общини, които да изграждат пътища, училища или каквато и да било друга инфраструктура, необходима за самия регион.

 

Според Новаков е изключително важно какви приоритети ще заложим вътре за това, каква част от тях ще отиват за екология и каква част ще отидат за справяне с безработицата, например.

 

За него е трудно да изведе значителен минус от многогодишната финансова рамка за България – нито от счетоводен аспект, нито от политически.

Andrey Novakov„Това означава, че всяка една от сферите, които сме приели за приоритетни, ще има повече от това, което има в момента. Това означава, че ще има за повече проекти и за някои от тях ще можем да си позволим повече съфинансиране в една или друга посока“, каза още Андрей Новаков.