Andrey Kovatchev and NGO GLAS EP
Представители на Сдружение „ГЛАС“ – Босилеград и Локален фронт „ЕкоКраище“ от Босилеград гостуваха в Европейския парламент в Брюксел по покана на българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП и председател на българската делегация на ЕНП в ЕП д-р Андрей Ковачев.

*снимка БТА

Александър Димитров и Лиляна Василева осъществиха срещи с комисаря по разширяването Оливер Вархей, председателят на Комисията по външни работи на ЕП Дейвид Макалистър (ЕНП), докладчикът на Европейският парламент за Сърбия Владимир Билчик (ЕНП), както и с Виола фон Крамон – докладчик на Европейския парламент за Косово и партията на Зелените.

*снимка БТА

Те представиха проблемите на региона, липсата на икономическа перспектива, отливът на млади хора и най-вече екологичните проблеми в общината, свързани с дейността на оловно-цинковите мини „Босил-метал“ в с. Караманица и „Грот“ , Бесна кобила.

Европейските депутати поеха ангажимент да се запознаят по-подробно с казуса и евентуално да посетят района, както и да отразят проблемите в Доклада за годишния напредък на Сърбия.